Langstudeerboete voorkomen of beperken 2017-11-30T23:03:41+00:00

Langstudeerboete voorkomen of beperken

– Inmiddels wordt de langstudeerboete vervangen door een (sociaal) leenstelsel. Dat is waarschijnlijk duurder voor studenten. De tips hieronder die gaan over sneller afstuderen blijven relevant. –

De langstudeerboete komt eraan! Bachelor- en Masterstudenten die niet op tijd afstuderen gaan vanaf 1 september 2012  €3063 per jaar extra betalen. Zonde! Belangrijk dus om te weten hoe je de langstudeerboete kunt voorkomen of beperken: sneller afstuderen scheelt je 255 euro per maand! .

Wie krijgt de langstudeerboete?

Bachelor- en Masterstudenten die in voltijd of deeltijd studeren en meer dan 1 jaar langer over hun studie doen, moeten een verhoogd tarief betalen (€ 3063 per jaar / € 255 per maand extra). Alleen in bijzondere omstandigheden gaat de langstudeerboete pas later in.

Top 3 tips om de langstudeerboete te voorkomen of te beperken!

Wil jij de langstudeerboete voorkomen of beperken? Bekijk hieronder de top 3 tips!

Tip 1. focus op de oplossing, niet de boete

Erger je niet aan de hoogte van de boete, de mogelijke onredelijkheid of de gevolgen ervan, maar richt je energie en aandacht op het afstuderen. Bespreek je studieprogramma met je studieadviseur/studentdecaan zodat je zeker weet welke vakken je nog moet halen om af te kunnen studeren.

Tip 2. verander je studeermethode

Dat je nu mogelijk tegen de langstudeerboete gaat aanlopen kan komen doordat de manier waarop je studeert niet de handigste is. Verander bijvoorbeeld je houding (zie tip 1.), leg de lat wat lager (af is af, ook als het niet compleet is), kies een andere studieplek en maak een realistischer planning (waar je je dit keer wel aan kan houden). Hoe efficienter je kunt werken hoe beter; het gaat immers niet om de hoeveelheid uren die je erin hebt gestoken maar om het resultaat. Slimmer leren studeren dus.

Tip 3. schakel hulp in

Werk bij voorkeur niet alleen aan het afronden van je studie/scriptie. Benader mensen die er verstand van hebben voor advies en hulp. Misschien zit er iemand in je kennissenkring die je goed kan helpen of schakel een bureau in dat daarin is gespecialiseerd. Snelafstuderen kan je goed helpen bij het afronden van je scriptie. Dat doen we al jaren met veel succes en ook jij kan hiermee veel sneller afstuderen!

Langstudeerboete voorkomen of beperken?

Wil je weten wat Snelafstuderen voor jou kan betekenen? Schrijf je dan in voor een gratis kennismakingsgesprek en we helpen je direct!

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Scriptiebegeleiding bij Snelafstuderen start met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Daarin maak je kennis met Snelafstuderen en jouw scriptiebegeleider, achterhalen we jouw hulpvraag en leggen we uit hoe we je het beste kunnen begeleiden. Samen met je scriptiebegeleider maak je vervolgens een plan voor een snelle en succesvolle afronding van je scriptie.