Snelafstuderen in het nieuws 2017-11-24T16:38:22+00:00

Snelafstuderen in het nieuws

24 december 2014 – Metro: studenten morren over trage scriptiebegeleiding

Snelafstuderen demetroed onderzoek onder hbo- en wo- studenten naar de reactietijd van scriptiebegeleiders aan de opleiding en dit zijn de (helaas zeer herkenbare) feiten: studenten wachten gemiddeld 18 dagen op een inhoudelijke reactie van hun opleiding en het aantal wachtdagen varieert erg (tussen 1 en 60!). Je moet dus maar geluk hebben met je scriptiebegeleider want regels hebben de opleidingen hierover niet opgesteld.

Context onderzoek reactietijd bij scriptiebegeleiding

Het is algemeen bekend dat studenten vertraging oplopen bij het schrijven van hun scriptie. Ze doen gemiddeld langer over hun scriptie dan de tijd die er nominaal voor staat. De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe komt het dat zoveel studenten vertraging oplopen? Die vraag wordt des te relevanter nu de kosten van deze vertraging toenemen door de invoering van het sociaal leenstelsel. We zijn op zoek gegaan naar de oorzaken van de scriptievertraging en kwamen er achter dat studenten vaak heel lang moeten wachten op feedback van de opleiding. Van de ondervraagden hbo- en wo-studenten die bezig zijn met hun scriptie bleken studenten 1 tot 60 (!) dagen per keer te moeten wachten op feedback of beoordeling van hun begeleider. Daarnaast blijkt dat een derde van de studenten in de periode dat ze wachten op feedback van de opleiding niet verder werkt aan hun scriptie. Je kunt dus zeggen dan een grote groep studenten maanden vertraging oploopt doordat ze gedurende de scriptieperiode een aantal keer (weken) moeten wachten op de opleiding.

Resultaten onderzoek reactietijd bij scriptiebegeleiding

De resultaten uit het onderzoek onder hbo- en wo-studenten van verschillende opleidingen zijn:

  • De gemiddelde wachttijd op een reactie van de opleiding bedraagt 18 dagen
  • De wachttijd varieert tussen de 1 en 60 dagen. Dit is erg wisselend / ongelijk tussen studenten
  • Er zit weinig verschil in wachttijd tussen hbo en wo (hbo studenten wachten ongeveer 2 dagen langer dan wo studenten)
  • 63% van de studenten wacht 14 dagen of langer voordat ze een (inhoudelijke) reactie krijgen van de opleiding
  • Een derde (32%) van de studenten wacht met doorwerken aan hun scriptie zolang de opleiding niet reageert (zij staan qua scriptie dus stil gedurende de wachttijd)
  • Slechts 14% van de studenten geeft een ok/goed/prima oordeel over de reactietijd van de opleiding; de meeste studenten typeren de reactietijd van de opleiding als: (bijzonder) slecht, traag, teleurstellend, duurt te lang, zorgt voor veel stagnatie, erg wisselend of helemaal geen reactie of geen antwoord op mijn vragen
  • Studenten vinden een redelijke reactietermijn 3 tot 4 dagen

Ter vergelijking: snelafstuderen reageert meestal dezelfde of de volgende dag op vragen van studenten.

Lees hier wat Metro over dit onderzoek schreef

 

16 mei 2014 – RTL Lifestyle Xperience

RTL 4 Lifestyle XperienceMaandag 19 mei 2014 komt RTL Lifestyle Xperience bij snelafstuderen.nl langs om opnames te maken. Er zullen onder andere beelden gemaakt worden van onze locatie, een interview met de oprichter Pepijn Trietsch en enkele studenten. Het zal uitgezonden worden op zondag 25 mei 2014 om 14:20 uur op RTL4. De herhaling volgt op zaterdag 31 mei 2014 om 15:10 uur op RTL5. De video zal binnenkort ook hier te bekijken zijn.

10 juni 2013 – NTR, radio 5

ntr

Vanavond – maandag 10 juni – bij de NTR op radio 5 in het programma Dichtbij Nederland een discussie over de inzet van scriptiebureaus. Ook Pepijn Trietsch, oprichter van snelafstuderen.nl, zal zich hier in mengen. Terugluisteren? Klik op onderstaande link, en ga naar Dichtbij Nederland. Het fragment start op 51:20. avondweekend.radio5.nl/uitzendingen/2013-06-10/uitzendingen.html

10 juni 2013 – volkskrant.nl

volkskrantDuizenden studenten huren voor het schrijven van hun afstudeerscriptie advies in van scriptiebureaus. De afgelopen jaren werden tientallen van dit soort bureaus opgericht, van eenpitters tot kantoren met meer dan tien werknemers.
Lees hier het hele artikel

 

29 augustus 2012 – radio 1, BNN Today

bnn todayGisteravond was Pepijn Trietsch, oprichter van snelafstuderen.nl, live te horen in een radio-uitzending van BNN Today. Het item over de langstudeerboete is via onderstaande link terug te luisteren en start op 47:55.

BNN Today 29-08-2012

 

18 augustus 2012 – Bij ZDF

zdfOok de ZDF is langsgeweest bij snelafstuderen.nl voor een item over de langstudeerboete. Benieuwd naar het resultaat? Kijk het hieronder terug.

item ZDF

 

2 augustus 2012 – in Hart van Nederland

hart van nederland

In de zomer zwoegen voor scriptie? Vandaag was snelafstuderen.nl te zien in de vroege uitzending van Hart van Nederland. Het item ging over hardwerkende studenten die alles op alles zetten om de langstudeerboete te voorkomen.

Kijk de uitzending hier terug

 

27 juli 2012 – in NOS op 3

nos op 3Vandaag was er een item over de langstudeerboete en hoe je die kunt voorkomen bij snelafstuderen te bewonderen op NOS op 3. Heb je deze uitzending gemist?

Kijk de uitzending hier terug

 

11 juli 2012 – in het Nederlands Dagblad

Het aantal aanmeldingen voor professionele scriptiebegeleiding bij snelafstuderen.nl is de afgelopen maanden verdubbeld. Het Nederlands Dagblad besteedt hier aandacht aan.

Lees hier het artikel op de website van het Nederlands Dagblad

11 juli 2012 – op Radio 1

radio 1Vanavond om 20:30 zal Pepijn in het Radio 1 programma BNN Today over het thema langstuderen praten en onder andere de volgende vragen beantwoorden: of het druk is bij ons (klopt), wat wij doen (goede dingen voor scriptiestudenten), of studenten in paniek raken (ja) en wat wij van de langstudeerboete vinden (de prikkel is goed maar een boete geen oplossing).

24 januari 2011 – in de Spits

spitsEerste hulp voor scriptie-slakken

Een drukke baan, klem met je vraagstelling, niet weten hoe je alle gebruikte literatuur begrijpelijk samenvat, weinig discipline of moeite om statistische gegevens te verwerken. De redenen waarom veel mensen moeite hebben om de scriptie af te krijgen zijn legio, weet Pepijn Trietsch van https://snelafstuderen.nl.

Zijn bedrijf helpt afstudeerders met de laatste loodjes. Door middel van onder meer workshops gericht op de kunst van het schrijven, een werkplek aan de Amsterdamse Herengracht en persoonlijke begeleiding, worden studenten in de eindfase over die laatste streep getrokken. En dat betekent niet altijd via een snelle eindsprint, vertelt Trietsch. ,,Sommige studenten zitten met een deadline en willen gewoon afstuderen. Anderen willen juist veel tijd in het scriptieonderzoek steken en minimaal een 8 halen.

Uiteraard is de begeleiding niet gratis. De coaching begint vanaf 450 euro en kan oplopen tot meer dan duizend euro, afhankelijk van de intensiteit, aard en duur van het traject. Toch lijkt het geen overbodige luxe. Helemaal gezien de plannen van het kabinet om studie-slakken vanaf volgend collegejaar op te schepen met 3000 euro extra collegegeld.

Mogelijk gaan onderwijsinstellingen (die ook beboet zullen worden) in de toekomst meer tijd en moeite investeren in scriptiebegeleiding. Want daar schort het momenteel vaak aan, merkt Trietsch. ,,Mensen kloppen niet voor niks bij ons aan.

Hij verwacht dan ook de nodige vragen op de Masterbeurs tijdens het Scriptievragenvuur, georganiseerd door https://snelafstuderen.nl. Over plagiaat en gemotiveerd blijven tot je onderwerp afbakenen en kwalitatief onderzoek doen. Het grootste probleem voor menig afstudeerder? Zelfstandigheid. Trietsch: ,,Veel studenten hebben jarenlang in een structuur geleefd van colleges, roosters en opdrachten met deadlines. Opeens staan ze er in hun eentje voor. En dat blijkt lastig. ,,De ene scriptie-schrijver heeft vooral een stok achter de deur nodig, die helpen we met een realistische planning en motiverende gesprekken. Een ander zit inhoudelijk vast, haalt het gewenste wetenschappelijke niveau niet en heeft behoefte aan een sparringpartner. En de volgende heeft coaching nodig op het gebied van statistiek.

Gezien de verschillende oorzaken van de scriptie-problematiek, zijn er geen gouden regels voor gegarandeerd succes. Trietsch: ,,Belangrijk voor iedereen is in elk geval een haalbare en uitdagende planning. En geef jezelf vooral een beloning als je je dagdoelen hebt bereikt.

7 juni 2010 – in de Metro

metroAfstuderen voor de zomer: nu moet het maar eens gebeuren

Sophie en Eva kiezen nu eens echt voor hun studie. Nu moet het echt gebeuren, anders moet je straks weer collegegeld betalen.

Studieontwijkend gedrag. Zo omschrijft Sophie Haasnoot (23) de reden waarom ze zich heeft aangemeld voor scriptiebegeleiding bij https://snelafstuderen.nl. Ik deed van alles, behalve werken aan mijn scriptie. Koffie drinken, een film kijken, zelfs het huis schoonmaken , lacht de student Small Business & Retail aan de Haagse Hogeschool.

Tja, bekend verhaal , zegt ook Eva Klijn (25), student Communicatie en Informatiewetenschappen aan de VU. Je pakt op een gegeven moment zelfs de stofzuiger, of gaat de badkamer schrobben.

Beide studenten hebben zich nu als doel gesteld om nog voor de zomer af te studeren. Dat scheelt immers een hoop collegegeld en bijna net zo belangrijk: dan heb je eindelijk dat papiertje.

Om een stok achter de deur te hebben, heb ik me aangemeld bij https://snelafstuderen.nl , vertelt Sophie. Je kunt er scriptiebegeleiding krijgen en met bepaalde credits kiezen voor workshops, werken in het scriptielab of éénopéénbegeleiding. Voor mij werkt het scriptielab echt goed, je werkt van half tien tot half zes in het lab en kunt hulp vragen aan een begeleider. Dat er andere mensen zitten, met hetzelfde doel is ook een voordeel.

Terwijl Sophie nu bijna klaar is, heeft Eva haar deadline op half juli gezet. Als alles goed gaat moet dat lukken. Dat is ook gelijk iets wat ik geleerd heb: goede planningen maken, tot op het uur nauwkeurig inplannen wat je precies gaat doen. En dan achteraf goed kijken of je het hebt gehaald.

Sophie heeft ook nog een tip. Maak goede afspraken met je afstudeerbegeleider van je opleiding, over de datum van inleveren, data om je voortgang te laten zien. Dan heb je een stok achter de deur.

Allebei adviseren ze om met veel discipline pauze te nemen. Alleen juist niet als je vastloopt, want dan is het moeilijker om de motivatie te vinden weer te beginnen. En dat is al moeilijk zat.

Afstudeer top 3

Tips van https://snelafstuderen.nl

1 Zorg dat je precies weet wat er van je verwacht wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

2 Start niet eerder met je onderzoek voordat je een goede vraagen doelstelling hebt.

3 Gebruik je TOP en DIP-tijd, doe lastige dingen als je fris bent, makkelijke dingen als je gaar bent.

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Scriptiebegeleiding bij Snelafstuderen start met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Daarin maak je kennis met Snelafstuderen en jouw scriptiebegeleider, achterhalen we jouw hulpvraag en leggen we uit hoe we je het beste kunnen begeleiden. Samen met je scriptiebegeleider maak je vervolgens een plan voor een snelle en succesvolle afronding van je scriptie.






Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten